ГоловнаЕкономікаФінанси

Коломойського повторно заблокував forensic audit ПриватБанку

Новий позов проти держави подано в Одесі.

Коломойського повторно заблокував forensic audit ПриватБанку
Фото: Макс Левин

Київський районний суд Одеси 4 січня відкрив провадження за позовом Ігоря Коломойського про захист честі і гідності і задля забезпечувального заходу заблокував проведення forensic audit ПриватБанку.

Видання FinBalance пише, що Коломойський позивається до одеської телекомпанії "АРС" (саме тому справу слухають в Одесі), Нацбанку, Мінфіну, ПриватБанку, детективного агентства Kroll Associates U.K. Limited, юридичної фірми "Астерс", юридичної фірми Hogan Lovells International LLP, консалтингової фірми "Астерс Консалт", консалтингової фірми AlixPartners Services UK LLP.

Ці фірми найняли в рамках розслідування виведення коштів з ПриватБанку. Однак райсуд Одеси як забезпечувальний захід заборонив їм виконувати будь-які положення будь-яких договорів, які підписані з державою і які можуть стосуватися Коломойського або зачіпати його інтереси. Державі ж заборонено оплачувати послуги найнятих компаній "до вирішення цього спору по суті".

Усім фігурантам позову заборонено вчиняти будь-які дії з використанням персональних даних Коломойського в будь-яких документах в Україні та за кордоном, передавати їх іншим особам, а також збирати, копіювати і поширювати будь-які документи, які містять ці дані.

Нагадаємо, що в середині грудня 2017 року аналогічні клопотання Коломойського задовольнив Солом'янський районний суд Києва. Пізніше один з фігурантів справи в тому самому суді скасував забезпечувальні заходи - і влада вважає, що постанова Солом'янського райсуду, що блокувала forensic audit, втратила чинність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram