ГоловнаЕкономікаФінанси

Боголюбов зажадав від України компенсувати націоналізацію Приватбанку

Бізнесмен заявив, що він британський інвестор.

Боголюбов зажадав від України компенсувати націоналізацію Приватбанку
Фото: myfin.net

Колишній співвласник Приватбанку, бізнес-партнер Ігоря Коломойського Геннадій Боголюбов зажадав від України компенсувати йому збитки від націоналізації Приватбанку.

Як повідомляють "Українські новини", 6 листопада Боголюбов направив уряду України повідомлення з вимогою компенсації за "незаконну експропріацію" його частки і засобів у Приватбанку. В іншому випадку він має намір звернутися до незалежного третейського суду.

Боголюбов обіцяє зробити це як громадянин Великобританії, а не України. Бізнесмен при цьому посилається на двосторонній інвестиційний договір (БІТ) між Сполученим Королівством та Україною, спрямований на захист іноземних інвесторів в Україні. На його думку, Україна вела успішну скоординовану медіа-кампанію для дестабілізації ситуації з Приватбанком, після чого було проведено його націоналізацію.

Суми претензій Боголюбова не повідомляють.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Приватбанк перейшов у державну власність, оскільки попередні власники - Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов - довели його до неплатоспроможності.

НАБУ розслідує кримінальне провадження за фактами можливого зловживання своїм службовим становищем посадовими особами Національного банку України, а також розтрати коштів Приватбанку в особливо великому розмірі, вчиненої менеджментом і власниками істотної участі банку (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст.191 КК України), внаслідок чого держава зазнала збитків у розмірі докапіталізації банку в сумі понад 100 млрд гривень.

Справа стосується незаконного надання кредитів попередніми власниками і топ-менеджерами фінустанови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram