ГоловнаЕкономікаБізнес

Дубілет подав позов до Приватбанку про захист ділової репутації

Суд відкрив провадження і призначив засідання на 30 жовтня.

Дубілет подав позов до Приватбанку про захист ділової репутації
Фото: eizvestia.com

Колишній голова правління Приватбанку Олександр Дубілет подав позов до банку про захист честі, гідності та ділової репутації.

Відповідний позов зареєстровано Печерським районним судом Києва 19 вересня.

Позивачем у зазначеній справі є Олександр Дубілет, відповідачами - Приватбанк і ТОВ "Інформаційне агентство "Інтерфакс-Україна". Третьою особою виступає ще один колишній голова правління Приватбанку Олександр Шлапак.

Переліку претензій позивача до відповідачів в ухвалі суду не вказано.

Суд відкрив провадження в цій справі і призначив засідання на 30 жовтня.

4 липня в прес-центрі "Інтерфакс-Україна" відбулася прес-конференція тоді ще голови Приватбанку Шлапака. Під час неї Шлапак заявив, що під виданими фіктивними кредитами Приватбанку стоять підписи всього колишнього правління, починаючи з підпису Дубілета і всіх його колег у правлінні.

Нагадаємо, Олександр Дубілет був головою правління Приватбанку до його націоналізації.

Пізніше головою банку було призначено Олександра Шлапака. В липні він подав у відставку.

Раніше Шлапак заявляв, що Генпрокуратура порушила кримінальні справи за ст. 218 і 220 у зв'язку з доведенням Приватбанку до неплатоспроможності. Він уточнив, що йдеться про кредити 36 компаніям на 133 млрд грн, які були видані в жовтні-листопаді 2016 року і за рахунок яких були погашені кредити 193 інших позичальників банку, більш ніж половина яких мали ставку 12-12,5% річних із прив'язкою до курсу долара і реальні застави. За твердженням Шлапака, ставка за новими кредитами становила 10,5% річних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram