ГоловнаЕкономікаФінанси

ВТБ закриє всі офіси в Україні, крім одного

Банк не бачить перспектив для бізнесу в умовах санкцій.

ВТБ закриє всі офіси в Україні, крім одного
Фото: antikor.com.ua

Банк ВТБ планує закрити всі офіси в Україні, крім одного.

Про це заявив президент російського банку ВТБ Андрій Костін у кулуарах Міжнародного фінансового конгресу, який проходить у Санкт-Петербурзі.

"Ми радше будемо стискати наш міжнародний бізнес. Українська ситуація зрозуміла - ми продали б, але там лукавий підхід полягає в тому, що по суті ніхто не може отримати згоду на купівлю банку", - цитує Костіна агентство "Прайм".

"Я вважаю, що українська влада не хоче продажу наших банків, вона хоче їх убити потихеньку, втопити. До цього будуть справу вести, на мій погляд. Тому ми зараз паралельно з пошуком чергових покупців ... взяли [курс] на стиснення різке. Для цього нам потрібні додаткові гроші, тому ми продаємо активи, в тому числі заставні", - пояснив голова ВТБ.

За його словами, ВТБ може продати свою головну будівлю в Києві і за рахунок виручених коштів розплатитися з клієнтами.

У перспективі ВТБ має намір звести український бізнес фактично до одного офісу в Києві, повідомив Костін. "Далі функціонувати в такому усіченому варіанті. Наразі іншого виходу не бачу. Мінімум півтора року доведеться це робити... Треба стиснутися і подивитися, що буде. Зрештою, може, і закрити банк", - заявив голова ВТБ.

Зараз ВТБ тільки в Києві має більш ніж 10 відділень, у тому числі головний на розі Пушкінської та бульвару Тараса Шевченка (центр столиці). Також банк представлений у багатьох великих містах, таких як Харків, Дніпро, Одеса, Львів та ін.

На кінець першого кварталу ВТБ був 16-м за розміром активів в Україні.

З 23 березня Україна ввела терміном на один рік санкції проти п'яти працюючих у країні структур російських держбанків: Сбербанку, ВТБ Банку, БМ Банку, Промінвестбанку та VS Bank ("дочка" Сбербанку).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram