ГоловнаЕкономікаФінанси

Затримано тимчасового адміністратора банку під час отримання $5 млн хабара (оновлено)

Гроші давали колишні власники в обмін на виведення активів.

Служба безпеки України затримала під час отримання неправомірної вигоди в розмірі 5 млн доларів тимчасового адміністратора одного з банків.

"На хабарі $5 млн затримано тимчасового адміністратора одного з банків. Він отримав ці гроші від колишніх власників банку за сприяння у виведенні активів", - повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" джерело в СБУ в середу.

Співрозмовник агентства не уточнив, про яку фінустанову йдеться.

Оновлення. Як повідомив у фейсбуці генпрокурор Юрій Луценко, затримання провели Генпрокуратура спільно з управлінням К СБУ в середу.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

"Під час одержання неправомірної вигоди в розмірі $5 млн затримано одного з уповноважених осіб Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, який розробив злочинну схему вимагання й отримання хабарів від керівників банківських установ, у яких введено тимчасові адміністрації. $5 млн - ціна невтручання ліквідаторів та інших осіб Фонду в порядок погашення банківськими установами зобов'язань перед кредиторами та реалізації високоліквідних активів за заниженими цінами", - зазначив він, додавши, що за такі дії передбачено покарання до 12 років позбавлення волі.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Оновлення 17:46. Програма "Схеми" стверджує, що затримано Юлію Приходько, яка була ліквідатором Меліор Банку, ІнтерКредитБанку, Актабанку, банку "Аксіома" і 6 червня була призначена уповноваженою особою на ліквідацію банку "Форум".

Нагадаємо, тимчасову адміністрацію вводить у банки НБУ в разі визнання їх неплатоспроможними. На початку 2014 року в Україні було 180 банків, зараз працюють 92 фінустанови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram