ГоловнаЕкономікаФінанси

Російська група ВТБ планує покинути банківський ринок України до кінця року

Український ВТБ може здати ліцензію і перейти в розряд фінансових компаній.

Російська група ВТБ планує покинути банківський ринок України до кінця року

Російська група ВТБ планує покинути банківський ринок України до кінця 2017 року, розповів сьогодні її голова Андрій Костін у кулуарах річного з'їзду Асоціації російських банків.

За його словами, операція з продажу БМ Банку перебуває на останній стадії і "вже йдуть якісь узгодження", а що стосується українського банку ВТБ, він може бути перетворений на фінансову компанію.

"Є два шляхи: є шлях продажу банку, є шлях поетапного скорочення балансу, можливо, перехід його в фінансову компанію, зараз новий закон в Україні прийнято. Подивимося. Ми загалом хотіли б до кінця року до одного з двох рішень прийти", - цитує Костіна видання "Фінмаркет".

Він вважає, що так чи інакше будь-яка операція з продажу активів в Україні зараз буде йти з дисконтом. Група поки що не оцінила обсяг резервів, які належить створити для українських підрозділів. Розмір резервів залежатиме від результатів роботи групи зі стягнення кредитів і реалізації отриманих застав, зокрема нерухомості.

Нагадаємо, що ВТБ - один із трьох російських держбанків, які потрапили під санкції в Україні.

Сбербанк уже оголосив про продаж своєї однойменної "дочки" в Україні, її купують Саїд Гуцерієв, син російського мільярдера Михайла Гуцерієва, і Григорій Гусельников, власник латвійського Норвік Банку. Доля другої "дочки" Сбербанку - львівського VS банку - поки не відома.

ВЕБ також веде переговори про продаж свого українського банку ПІБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram