ГоловнаЕкономікаБізнес

Аброськіна залучили до справи про крадіжку майна Азовської нафтової компанії

Таке рішення містить ухвала суду від 14 лютого.

Аброськіна залучили до справи про крадіжку майна Азовської нафтової компанії

Господарський суд Донецький області, який розглянув позов Укрсоцбанку до Маріупольського відділення поліції охорони в Донецькій області (раніше ця структура мала назву ДСО) про відшкодування збитків, вирішив залучити до справи третю сторону - Національну поліцію Донецької області, очолювану В'ячеславом Аброськіним.

Таке рішення винесено в ухвалі суду від 14 лютого, пише "Апостроф".

Зазначають, що співробітники Національної поліції Донецької області отримали інформацію про напад на Маріупольську нафтову компанію 30 озброєних невідомих, але при цьому, з невідомих причин, не перешкоджали нападу і крадіжці обладнання.

"Так, є така інформація, прибули туди співробітники Кальміуського відділу поліції, керівництво. Чому так склалося, що, як ви кажете, чому вони не затримали їх, це зараз принаймні коментувати не зможу, тому що вже на стадії судового розслідування можу розповідати. Я там на місці не перебував. - Ну якісь службові перевірки проводилися? - Внутрішні? Ні, теж не проводилися, мені це невідомо", - прокоментував ситуацію одному з телеканалів заступник начальника слідчого управління національної поліції Донецької області Станіслав Скуратов.

Співробітники Поліції охорони, з якими було підписано договір на охорону території АНК, також не перешкоджали грабіжникам і покинули об'єкт, пояснивши це тим, що не могли порушувати громадський порядок і перешкоджати озброєним загарбникам. "Близько 30 людей, озброєні вогнепальною зброєю з підствольними гранатометами за підтримки хамера з великокаліберним кулеметом, вони просто виштовхали наш наряд за межі. З огляду на те, що предметом договору було саме здійснення громадської безпеки, то наші загони не могли порушувати громадську безпеку", - пояснив юрист поліції охорони Маріуполя Віктор Подопригора.

Друге засідання у справі гучного пограбування Маріупольської нафтової компанії призначено на 1 березня. Банк просить суд стягнути з охорони поліції близько 141 млн грн як компенсацію завданих збитків.

Нагадаємо, співробітників державної охорони звинувачують у тому, що покинули свої пости і дозволили збройним грабіжникам вивезти майно Азовської нафтової компанії (АНК), яке належить банку. Незважаючи на "підкріплення", надане ЗСУ в день захоплення, поліцейські залишили об'єкт і не намагалися чинити опір. Протягом 10 днів злочинці демонтували, упаковували і вивозили дороге устаткування. При цьому правоохоронні органи, а також голова МВС Арсен Аваков, які були повідомлені про подію, не вживали жодних заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram