ГоловнаЕкономікаБізнес

Президент Roshen про закриття Липецької кондфабрики: "На посаді Іуди ми не будемо"

Рішення про закриття підприємства ухвалював менеджмент, а не траст.

Президент Roshen про закриття Липецької кондфабрики: "На посаді Іуди ми не будемо"
Фото: dt.ua

Рішення закрити Липецьку кондитерську фабрику ухвалював менеджмент корпорації Roshen, а не траст, в управлінні якого перебуває компанія.

Про це повідомив президент корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Я їх (траст, - ред.) повідомив і все. Це було рішення менеджменту", - сказав він.

За словами Москалевського, рішення 20 років тому почати бізнес у Росії також приймав менеджмент.

"Запуск Липецької фабрики завжди був ініціативою менеджменту. Порошенко був там усього один раз у житті - 4 лютого 2014 року - і то тільки тому, що він мені особисто обіцяв туди приїхати. Виробництво наших цукерок ніколи не було пов'язане з політичною кар'єрою Петра Олексійовича", - заявив він.

Москалевський також розповів, що раніше Roshen розглядав можливість придбання фабрики в Орлі, але вибір було зроблено на користь Липецька.

При цьому, на його думку, причини закриття фабрики в Росії - не тільки економічні, але і політичні.

"Коли сам Путін на прес-конференції почав обговорювати прибутковість фабрики і т. д., я зрозумів, що вона для нього - козир у політичній грі, який можна експлуатувати постійно. А для цього він має намір тримати її в заручниках, щоб ми не могли продати її", - наголосив Москалевський.

Він також заявив, що за період роботи фабрики в Росії дивіденди від її діяльності заводилися в Україну.

"Я досі вважаю, що ті гроші, які ми завели в Україну у вигляді податків і дивідендів із Росії, - це краще, ніж нуль. Після 18 років, які я витратив на цю фабрику, так, мені знадобилося два роки для того, щоб спалити те, що я створив. Але головне я зрозумів: на посаді Іуди ми не будемо", - пояснив Москалевський.

Нагадаємо, кондитерська корпорація "Рошен" вирішила зупинити роботу Липецької фабрики з квітня 2017 року. На підприємстві зараз працюють близько 700 осіб, яких уже поінформовано про звільнення.

З квітня 2015 року майно Липецької кондфабрики Roshen перебуває під арештом через податкові претензії. У зв'язку з цим інвестгруппа ICU, у якої є мандат на продаж російських активів Roshen, не може знайти покупця.

У січні 2016 року Москалевський заявив, що підприємство виставлено на продаж. За його словами, за російські активи "Рошен" хоче виручити приблизно $200 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram