ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін розблокував зарахування акцизу з палива до місцевих бюджетів

Регіони отримуватимуть 28,7 євро з кожної тисячі літрів пального.

Кабмін розблокував зарахування акцизу з палива до місцевих бюджетів
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів у середу затвердив порядок зарахування акцизного податку з палива в місцеві бюджети. Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Раніше в Україні існував роздрібний податок у розмірі 5%, який ішов до місцевих бюджетів безпосередньо. Але його адміністрування було неефективним, тому було прийнято рішення ввести нову схему.

За січень у Держказначействі було акумульовано 410 млн грн, що підлягають розподілу між місцевими бюджетами. Сьогоднішнє рішення дозволить розпочати передачу цих грошей у регіони.

"Порядок передбачає зарахування частини (13,44%) акцизного податку з виробленого і ввезеного палива до місцевих бюджетів; щоденний розподіл частини акцизного податку з пального між місцевими бюджетами відповідно до частки для зарахування в місцеві бюджети", - йдеться в повідомленні.

Поточна ставка акцизу на бензини становить 213,5 євро/тис. літрів, місцеві бюджети отримуватимуть 28,7 євро з кожної проданої 1 тис. літрів на АЗС, розміщеної на їх території.

Розподіл коштів у першому півріччі 2017-го буде здійснюватися на підставі обсягів реалізації палива кожної АЗС за фактом 2016 року, а в другому півріччі - на підставі реалізованих обсягів у першому півріччі.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Верховна Рада скасувала акциз із роздрібної реалізації нафтопродуктів з 1 січня 2017 року, і одночасно збільшила базову ставку акцизу на імпорт або виробництво бензинів на 24,85% з поточних 171 євро/1 тис. л до 213,5 євро/1 тис. л.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram