ГоловнаЕкономікаБізнес

Мій дім - моя фортеця: огляд відеодомофонів Новости компаний

Перебуваючи в будинку або квартирі, людина не може вважати себе в цілковитій безпеці, якщо не має уявлення про ситуацію за стінами приміщення. Домофон дозволяє побачити і почути, що відбувається біля будинку, ділянки, квартири, дозволити або заблокувати доступ на територію. Ба більше - він підтримує режими фото- і відеозйомки з можливістю перегляду архіву записів на самому відеодомофоні, комп'ютері або смартфоні.

Відеодомофон - система спостереження і керування доступом

Функції спостереження та охорони у відеодомофоні виконують його конструктивні вузли: панель виклику, блок монітора і замок - електромагнітний або електромеханічний. Останній більш надійний, оскільки залишається в закритому стані навіть тоді, коли електричний струм на нього не подається.

Важлива характеристика панелі відеодомофону - антивандальний захист. З огляду на реалії, магазин засобів безпеки bezpeka-shop.com пропонує прилади, панелі виклику яких захищені посиленими металевими корпусами.

Виробники і бренди

Більшість відеодомофонів, представлених на вітчизняному ринку, - вироби південнокорейських і китайських компаній. Покупці довіряють виробникам, чиї прилади вже зарекомендували себе в роботі. Домофони Commax, Kocom, (Південна Корея), "Інтерком" (Україна) - оптимальні щодо ціни та якості. Більш широким функціоналом і стильним дизайном відрізняються моделі Neolight, Slinex.

Є виробники, орієнтовані одночасно на бюджетний і середній цінові сегменти. Найвідоміший на ринку СНД - канадський бренд Tantos. Ця компанія випускає бюджетні моделі з тих самих якісних комплектуючих, що і дорогі. Різниця в ціні обумовлена менш багатим функціоналом економ-групи. Широкий модельний ряд дозволяє купити відеодомофон Tantos з оптимальним набором функцій.

Для офісів, квартир і приватних будинків: огляд популярних моделей і корисних функцій

Незалежно від бренду і країни виробництва, відеодомофони мають русифіковане меню. Велику увагу виробники приділяють інтерфейсу, роблячи його простим, зручним і зрозумілим на інтуїтивному рівні.

В ідеальному варіанті прилад повинен підтримувати різні режими для налаштування дзвінка, яскравості, розширення картинки. Обов'язкова функція запису відео або фото, в тому числі й під час розмови з відвідувачем.

Функція гучного зв'язку призначена більше для зручності користувача. Завдяки відсутності переговорної трубки такі прилади виглядають стильно і відмінно вписуються в сучасні інтер'єри. Так, відеодомофони Tantos (за винятком Tantos Loki 7") підтримують гучний зв'язок.

Прилади цього бренду обладнані сенсорними панелями управління, кольоровими екранами і мають можливість одночасного підключення до 2-х панелей виклику і 2-х аналогових відеокамер. Окрім цього, вони розраховані на паралельне підключення ще 3-х відеодомофонів. Працюють в індивідуальному і багатоабонентному режимах.

Для офісів і приватних будинків з лінійки Tantos вибирають TANTOS Stark 9" і TANTOS NEO 7". Це повноцінні охоронні системи, які можна перетворити на справжні мультимедійні станції. Вбудовані відеореєстратори дозволяють вести запис з основної та додаткової відеокамери або панелі. Передбачена можливість підключення до датчика руху (без запису звуку).

Оптимальні відеодомофони для захисту квартир - TANTOS Prime-SD Mirror 7" і TANTOS Tango 9". Порівняно з попередніми моделями, їх ціна нижча, а функціонал - скромніший. Замість відеореєстрації вони записують фото на вбудовану пам'ять або SD-карту.

До бюджетних варіантів належать TANTOS Amelie 7", TANTOS Lilu-SD 4,3", TANTOS Lilu lux 4,3", TANTOS Loki 7". Ці моделі підійдуть для багатоквартирних будинків. Вони відмінно справляються з базовими функціями - дистанційне спілкування, відкриття замку, дають чітку якісну картинку. Крім цього, підтримують запис і перегляд відео.

Домофон захищає житло від злочинних дій. Зловмисники обізнані, що він завжди оснащений відеокамерою, а потрапляти в поле її зору вони не люблять.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram