ГоловнаЕкономікаФінанси

Кредити Коломойського і Боголюбова в ПриватБанку реструктуризовані на 10 років

Відсотки повинні виплачуватися щокварталу.

Кредити Коломойського і Боголюбова в ПриватБанку реструктуризовані на 10 років
Фото: Макс Требухов

ПриватБанк передбачив реструктуризацію кредитів своїх колишніх акціонерів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на 10 років зі щоквартальною виплатою відсотків.

Про це на прес-конференції повідомив голова правління банку Олександр Шлапак, пише "Інтерфакс-Україна".

"Угоди записані таким чином: на 10 років реструктуризація і оплата поквартально. Перші оплати повинні піти ось-ось. Ті оплати, які настали, оплачуються - обслуговуються", - сказав він.

"Ніхто не говорив про погашення портфеля до 1 липня. Йшлося про завершення реструктуризації самого портфеля - як він буде реструктуризований і, головне, внесення забезпечення за цим портфелем до 1 липня. У разі, якщо колишній акціонер це встигне зробити - отже friendly, якщо ні - тоді інші кроки", - сказав він.

За словами керівника ПриватБанку, на сьогодні сформовані резерви на 155 млрд грн під цей портфель кредитів.

За оцінкою Національного банку, більш ніж 97% корпоративного портфеля ПриватБанку перед націоналізацією становили інсайдерські кредити, тобто видані структурам, пов'язаним із колишніми акціонерами.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк раніше заявив, що Коломойському і Боголюбову може загрожувати кримінальна відповідальність, якщо вони не виконають своїх обіцянок щодо реструктуризації кредитного портфеля. Він говорив, що ПриватБанк був доведений до неплатоспроможності, а законодавство України передбачає дуже серйозну відповідальність за такі дії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram