ГоловнаЕкономікаБізнес

САП подала повторний позов, щоб забрати у Фірташа ЗТМК

Підприємство намагаються повернути в держвласність.

САП подала повторний позов, щоб забрати у Фірташа ЗТМК
Фото: akzent.zp.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подала до Господарського суду Києва новий позов про розірвання договору про створення ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат".

Про це повідомляє прес-служба САП у Фейсбуці.

Відзначається, що САП ініціює розірвання договору про заснування ТОВ і повернення комбінату в державне управління. Для цього в грудні 2016 року САП уже подавала позов у Госпсуд, але він двічі відмовив у розгляді справи.

"Щоб уникнути затягування розгляду справи ... після оплати нового судового збору та повернення матеріалів із Господарського суду міста Києва 25 січня 2017 року САП подала новий позов про розірвання договору про заснування ТОВ "ЗТМК"", - йдеться в повідомленні.

Фото: Прес-служба САП

Нагадаємо, Group DF Дмитра Фірташа і Фонд держмайна в листопаді 2013 року створили ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", якому відійшов майновий комплекс однойменного держпідприємства. Частка держави в новій компанії становила 51% за рахунок майнового комплексу ЗТМК. Фірташ в особі Tolexis Trading повинен був інвестувати в підприємство $110 млн і за це отримати 49% -ву частку.

Однак Фірташ домігся призначення свого менеджменту на підприємство, рішеннями якого більшість грошей було витрачено на погашення боргів за енергоносії і перед кредиторами, пов'язаними з Group DF. Надалі ці кошти були виведені з України шляхом переказу на рахунки офшорних фірм.

У зв'язку з цим САП хоче домогтися розірвання договору і повернення комбінату державі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram