ГоловнаЕкономікаБізнес

Ярославський хоче орендувати ОПЗ

Бізнесмен очікує відповіді на офіційну пропозицію.

Ярославський хоче орендувати ОПЗ
Александр Ярославский
Фото: censor.net.ua

Група DCH Олександра Ярославського надіслала офіційну пропозицію про оренду Одеського припортового заводу.

"Ми подавалися на оренду, офіційно. Відповіді поки що немає", - сказав Ярославський агентству "Інтерфакс-Україна" в кулуарах "Українського сніданку" в Давосі.

Ярославський висловив жаль, що зараз простоює як виробництво аміаку і добрив на заводі, так і перевалка через зупинення в результаті конфлікту між російським "Тольяттіазот" і держпідприємством "Укрхімтрансаміак" аміакопроводу.

Нагадаємо, ОПЗ наприкінці 2016 року зупинив виробництво у зв'язку з високою ціною газу, що його постачають НАК "Нафтогаз України", і накопиченим боргом за його поставки. Декількома днями раніше ОПЗ заявив про погоджений з ФДМ пошук компаній, зацікавлених в оренді цілісного комплексу підприємства на тривалий період.

Група DCH Олександра Ярославського розглядала приватизацію заводу, але відмовилася від участі в конкурсі, назвавши серед причин такого рішення збиткову діяльність заводу, значний обсяг кредиторської заборгованості. Водночас група заявила про зацікавленість у придбанні ОПЗ у майбутньому. Ярославський заявляв, що створить міжнародний консорціум із залученням великих західних банків для придбання ОПЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram