ГоловнаЕкономікаБізнес

Як уникнути втрат на ринку Форекс?

Як уникнути втрат на ринку Форекс?

Після детального розгляду багатьох великих невдач серед трейдерів на ринку Форекс приходить розуміння, що вони з'явилися не через дрібні помилки.

Якщо за одну операцію ви втрачаєте більш ніж половину свого стартового капіталу, її вже можна визнати катастрофічною. Після таких збитків трейдеру доведеться показати прибутковість в обсязі 100% тільки для того, щоб хоча б вийти на колишній рівень, не кажучи вже про ту прибутковість, на яку він розраховував спочатку.

Варто зазначити, що така ситуація не є предметом випадковості. Швидше це помилкові переконання і принципи, які мали місце в процесі торгівлі. Психологи, які аналізували великі втрати, побачили, що вони відбувалися саме в ті моменти, коли трейдер намагався уникнути болю. Тобто замість прибутку гравець отримує фінансові втрати, але не закриває відразу угоду, як повинен був це зробити відповідно до грамотно складеного плану, а намагається відігратися, щоб знову пережити позитивні емоції.

На fx online дійсно можна зустріти людей з агресивним стилем торгівлі, які вважають за краще високий ризик і готові йти на серйозні збитки. Однак є й інша категорія трейдерів - ті, хто здатний своєчасно закривати збиткові угоди, навіть з урахуванням того, що задоволення такий захід аж ніяк не додає. Обидві категорії гравців задіяні в програмі «болю і задоволення», проте кожен для себе сам визначає ці поняття і керується власними переконаннями.

Якщо у трейдера існує виразне переконання щодо правильних дій, він усіляко уникатиме ситуацій, коли доведеться фіксувати втрати, оскільки це буде неприємно. Тому такі трейдери, споглядаючи, як тренд розвертається проти них, продовжують сподіватися на те, що все зміниться.

Але є і такі гравці, хто розуміє, що в їхній діяльності не вдасться уникнути помилок. Тому вони легко приймають фіксовані збитки як реальність, якої не минути. Для них фінансові втрати в невеликих розмірах не становлять особливих неприємностей, хоча і ейфорії від успішних операцій вони також не відчувають, розуміючи, що це лише один крок на шляху до омріяного успіху. Визначити, до якої групи ви належите, вам допоможе metatrader 4 demo. Тут немає ризику, але при цьому весь інтерфейс і методика торгівлі збігаються з реальними. Тільки захоплюватися особливо не варто тренувальною торгівлею, щоб вона не вплинула негативно на вашу емоційну складову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram