ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрпошта" відмовилася приймати частину комунальних платежів у Києві

Вартість послуги не покриває витрат на її надання.

"Укрпошта" відмовилася приймати частину комунальних платежів у Києві
Фото: 2000.ua

Компанія "Укрпошта" відмовилася приймати комунальні платежі на рахунки київського комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр" через збитковість цієї послуги.

Про це йдеться на сайті "Укрпошти".

Кияни перераховують на рахунки ГІОЦ плату за холодну воду і водовідведення, а також за утримання будинків і прибудинкової території.

У другій половині 2016 року "Укрпошта" проаналізувала свою співпрацю з ГІОЦ, і виявилося, що вона нерентабельна. Винагорода, яку отримує компанія, приймаючи платежі, не забезпечує покриття витрат на надання цієї послуги. "Укрпошта" попросила ГІОЦ підвищити комісію, але комунальне підприємство відмовилося.

31 грудня 2016 року термін договору між підприємствами минув, і "Укрпошта" вирішила не продовжувати його, поки ГІОЦ не піде на поступки.

Киянам пропонують оплачувати рахунки в комерційних банках і сервісах електронних платежів.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року державний Ощадбанк, який приймає до 50% всіх платежів ЖКГ, спробував ввести комісію за оплату комунальних послуг у своїх касах. Але проти цієї ініціативи виступив президент Петро Порошенко, і банк вирішив не йти на такий крок.

В Ощадбанку зазначили, що законодавство забороняє банкам установлювати комісійну винагороду за банківські послуги на рівні, що нижчий від собівартості операції. Проте зараз банк приймає комунальні платежі собі у збиток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram