ГоловнаЕкономікаДержава

Путін дав старт поставкам газу до Криму з Росії

На півострові побудують дві газові електростанції.

Путін дав старт поставкам газу до Криму з Росії
Фото: http://kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін у режимі відеоконференції дав старт поставкам газу в Крим новим магістральним газопроводом Краснодарський край - Крим.

Про це повідомляють на сайті Кремля.

"На базі газу, що надходить до Криму, будуть побудовані найближчим часом, у 2017-2018 році, дві електростанції потужністю по 470 мегават... За чотири роки тут має бути побудовано і реконструйовано 70 кілометрів магістральних і 2,5 тисячі міжселищних газопроводів, 8 газоперекачувальних станцій", - заявив він.

Нагадаємо, 23 грудня Путін повідомив, що компанія "Чорноморнафтогаз" завершила роботи з під'єднання до газотранспортної системи Росії.

За даними українського "Черноморнафтогазу", Росія щорічно видобуває на українському шельфі Чорного моря, який був незаконно захоплений разом із півостровом Крим, близько 2 мільярдів кубометрів газу. Цього було б більш ніж достатньо для внутрішнього споживання Криму, якби Україна не припинила подачу електрики.

Відключення ліній електропередачі призвело до необхідності будувати додаткові енергопотужності, для яких, своєю чергою, необхідне паливо. Росія вирішила будувати газові електростанції, для чого до півострова було проведено магістральний газопровід протяжністю 400 кілометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram