ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ дозволив швейцарцям купити Лисичанський НПЗ і АЗС "Роснафти" в Україні

Раніше Glusco відмовляли у погодженні купівлі.

АМКУ дозволив швейцарцям купити Лисичанський НПЗ і АЗС "Роснафти" в Україні
Фото: http://lisichansk.com.ua

Антимонопольний комітет України погодив компанії Glusco Energy (Швейцарія) купівлю понад 50% акцій Rosneft Management Company Ltd і Fargrade Ltd (обидві Кіпр), на які оформлені ПРАТ "Линік" (Лисичанський НПЗ, Луганська обл.) і мережа автозаправних станцій компанії "Роснафта" в Україні.

Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Раніше Антимонопольний комітет відмовляв Glusco в погодженні купівлі, відзначає "Інтефакс-Україна".

Rosneft Management Company Ltd. і Fargrade Ltd. зазначаються власниками ТОВ "Схід" (Київ), на яку оформлені права власності на українську мережу АЗС "Роснафти".

Мережа АЗС "Роснафти" в 12 областях України нараховує 141 об'єкт, що працює під торговими марками Formula, ТНК, "Золотий Гепард", "Смайл".

Крім того, на Rosneft Management Company Ltd. і Fargrade Ltd. оформлено ТОВ "ТНК-Індастріз Україна", "РН-Карт Україна", а також ПРАТ "Лисичанська нафтова інвестиційна компанія" (експлуатує Лисичанський НПЗ).

Лисичанський НПЗ є "наймолодшим" з українських нафтопереробних підприємств. Його загальна потужність - близько 7 млн тонн нафтової сировини на рік. Завод здатний випускати паливо стандарту Євро-4, а також партії ДТ стандарту Євро-5. Підприємство було зупинене у 2012 році через збитковість.

Glusco Energy S. A. входить в групу компаній Proton Energy Group S. A. (Швейцарія) - трейдера нафти і нафтопродуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram