ГоловнаЕкономікаБізнес

Ринкова ціна на вугілля врятує галузь, - нардеп Бондар

На підтримку державних шахт у законі виділено не 1 млрд, а 450 млн грн.

Ринкова ціна на вугілля врятує галузь, - нардеп Бондар
Фото: Макс Левин

Ринкова ціна на вугілля допоможе виконувати плани держшахт з видобутку вугілля. Про це заявив народний депутат Михайло Бондар, коментуючи прийнятий парламентом 22 грудня законопроект №4744 щодо держпідтримки державних вугледобувних підприємств на часткове покриття витрат із собівартості готової товарної вугільної продукції.

На підтримку державних шахт в законі виділено не 1 млрд, а 450 млн грн. Депутат вважає, що в разі такого недофінансування галузі державних шахтарів врятує тільки ринкова ціна на вугілля, повідомляє 112.ua

"Сума дійсно тепер 450 млн грн, це дозволить частково закрити питання виплати зарплати шахтарям. Міністр енергетики повідомив, що подальший дефіцит коштів на державних шахтах планується покривати доходами від реалізації вугілля. Для цього зараз планується підвищити ціну вугілля для держшахт, адже зараз вона перебуває на рівні всього 1360 грн за тонну", - розповів народний депутат Михайло Бондар.

Нардеп сподівається, що шахти отримають ринкову ціну. А, значить, зможуть виплачувати зарплати, інвестувати в обладнання, покращувати технології.

"Ринкова ціна забезпечить шахти необхідними засобами", - впевнений народний депутат Михайло Бондар.

Як повідомляє профспілка працівників вугільної промисловості України з посиланням на дані Міністерства енергетики та вугільної промисловості, в листопаді 2016 р. шахтами, підпорядкованими Міненерговугілля, видобуто 451,6 тис. тонн вугілля, що склало 76,3% виконання плану. Недовиконання плану - на рівні 139,9 тис. тонн. Експерти енергоринку вважають, що підвищення ціни вугілля для держшахт до ринкового рівня дозволить підприємствам поліпшити власний технофонд і наростити видобуток.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram