ГоловнаЕкономікаФінанси

Гонтарева пов'язує прослуховування її заступника Рожкової з націоналізацією ПриватБанку

Заступник голови Нацбанку просить ГПУ і СБУ перевірити законність її прослуховування.

Гонтарева пов'язує прослуховування її заступника Рожкової з націоналізацією ПриватБанку
Валерия Гонтарева
Фото: НБУ/flickr.com

Голова Національного банку Валерія Гонтарева бачить зв'язок між прослуховуванням заступника голови Катерини Рожкової, націоналізацією ПриватБанку і мітингами біля будівлі НБУ.

Про це вона повідомила в ефірі телеканалу ICTV.

"Рожкова вела такий великий проект, як націоналізація ПриватБанку. Ви бачили багато інсинуацій про Гонтареву і червоний памфлет (який поширював депутат Сергій Тарута про діяльність НБУ, - ред.),"проплачені" мітинги. Можете зрозуміти, навіщо це робилося", - сказала Гонтарева.

Заступник голови Нацбанку Рожкова, своєю чергою, звернулася в Генпрокуратуру і СБУ з проханням перевірити законність її прослуховування.

"Офіційних звинувачень мені ніхто не висував, вважаю це маніпуляцією і витік інформації розглядаю як тиск на НБУ та спробу дискредитації. Я написала в ГПУ і Службу безпеки заяву з проханням з'ясувати, хто і на якій підставі прослуховував мій телефон і хто дозволив вільні трактування моїх висловлювань", - заявила Рожкова.

Нагадаємо, в листопаді в ЗМІ були викладені телефонні розмови Рожкової з менеджментом і акціонерами Платинум Банку, в якому вона працювала до НБУ головою правління.

Наприкінці жовтня співробітники Національної поліції провели обшук у будинку Рожкової і вилучили в неї мобільний телефон. Розслідування стосувалося банкрутства банку "Михайлівський".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram