ГоловнаЕкономікаДержава

Продовження газових переговорів з Україною до кінця року не планується, - російський міністр

"Якщо заплатять гроші - постачання буде. У нас немає суперечки щодо ціни, у них немає заборгованостей".

Продовження газових переговорів з Україною до кінця року не планується, - російський міністр
Фото: EPA/UPG

Продовження тристоронніх переговорів між Росією, Україною і Євросоюзом з постачання і транзиту російського газу до кінця року не планується.

Про це заявив у суботу голова Міненерго РФ Олександр Новак, повідомляє "Інтерфакс".

Питання відновлення постачання російського газу в Україну, що припинилися восени 2015 року, поки що залежить тільки від передоплати "Нафтогазу" за них.

"Якщо заплатять гроші - постачання буде. У нас немає суперечки щодо ціни, у них немає заборгованостей. Підписання угод типу "зимового пакета" з Україною як такого не потрібно, потрібна лише передоплата "Нафтогазом" "Газпрому" - і постачання буде. Тому м'яч на стороні "Нафтогазу", - сказав Новак.

Нагадаємо, "Нафтогаз" відмовляється здійснювати передоплату без додаткової угоди зі скасуванням правила "бери або плати" на період закупівлі газу і визначенням пунктів доставки газу на територію України, щоб уникнути його постачання на неконтрольовані території Луганської та Донецької областей.

9 грудня у Брюсселі пройшли тристоронні переговори щодо відновлення постачання російського газу в Україну, але результатів вони не принесли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram