ГоловнаЕкономікаБізнес

НАБУ провело обшук в аеропорту "Одеса"

Детективи розслідують факт зловживання чиновниками одеської мерії.

НАБУ провело обшук в аеропорту "Одеса"
Фото: shackih.livejournal.com

Детективи Національного антикорупційного бюро в четвер, 15 грудня, провели обшук у міжнародному аеропорту "Одеса".

Про це агентству УНН розповіли в прес-службі НАБУ.

"Під час обшуку вилучено документи, які мають значення для досудового розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого детективами бюро в червні 2016 року за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Одеської міськради під час прийняття рішень щодо майна територіальної громади Одеси", - заявили виданню.

Місцевий сайт "Думская" з посиланням на джерела уточнює, що мова йде про "приховану приватизацію аеропорту". Під час обшуків і вилучення необхідної для розслідування документації співробітники аеропорту не чинили опору і виконували прохання правоохоронців, в результаті все пройшло відносно спокійно.

Нагадаємо, 2011 року для реконструкції аеропорту було створено ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", яке на 25% належить місту. Другим учасником СП стала компанія Odessa Airport Development Ltd., за якою, як вважають, стоять місцеві бізнесмени Борис Кауфман і Олександр Грановський.

Роботи з будівництва нового терміналу аеропорту проводили за кредитні кошти, отримані під заставу майна комунального підприємства. Реконструювати ж злітно-посадкову смугу приватний інвестор зовсім відмовився. Тим часом після створення СП міськрада передала від комунального підприємства приватній компанії низку ділянок землі навколо аеропорту загальною площею близько 100 га під виглядом реконструкції аеропорту та будівництва нової ЗПС.

19 жовтня 2016 року Одеська міська рада вирішила повернути аеропорт у муніципальну власність у зв'язку з невиконанням інвестором своїх зобов'язань із добудови та здачі в експлуатацію нового терміналу аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram