ГоловнаЕкономікаФінанси

ПриватБанк назвав чутки про його націоналізацію спланованою атакою

"Націоналізація просто призводить до зміни власників. Якби держава хотіла банк націоналізувати, то вона діяла б без зайвої публічності".

ПриватБанк назвав чутки про його націоналізацію спланованою атакою
Фото: privatbank.ua

Перший заступник голови правління ПриватБанку Олег Гороховський назвав чутки про націоналізацію банку спланованою атакою.

"Сама по собі націоналізація не має для вкладників і клієнтів жодних наслідків, оскільки просто призводить до зміни власників. Якби держава хотіла банк націоналізувати, то вона діяла б без зайвої публічності. Тут же все по-іншому: використовуючи нерозуміння громадянами суті націоналізації, розганяють паніку. І ми, на жаль, знаємо, хто замовник цього і чиїми руками це все реалізовується", - цитує Гороховського прес-служба банку.

ПриватБанк підкреслює, що 80% його депозитного портфеля - це строкові вклади, тому сценарій панічного відтоку депозитів виключений.

"Вами маніпулюють. Ви стаєте гвинтиком у великому механізмі розвалу країни й економіки, якщо ворогові вдасться реалізувати свій злий план, то це розвалить економіку країни. Не допомагайте йому в цьому. Краще разом даймо відсіч цим нападкам на найбільш інноваційний і технологічний банк у світі. Може, тут і не вибухають бомби, але тут теж проходить лінія фронту", - заявив Гороховський.

Нагадаємо, що ПриватБанк поки що не пройшов процедуру верифікації плану докапіталізації. Національний банк планує завершити її до кінця року, після чого стане зрозуміло, чи виконав він її. При цьому заступник голови НБУ Катерина Рожкова підкреслювала, що за підсумками перевірки плану не може бути мови про неплатоспроможність банку: банк може або продовжити роботу з акціонерами, або його націоналізують.

Зараз найбільшими акціонерами ПриватБанку є дніпропетровські бізнесмени Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. ПриватБанк - найбільший банк в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram