ГоловнаЕкономікаФінанси

Київський суд звільнив розшукуваного Інтерполом російського банкіра

Ілля Юров зможе покинути Україну.

Київський суд звільнив розшукуваного Інтерполом російського банкіра
Илья Юров

Апеляційний суд Київської області 5 грудня відхилив апеляцію прокуратури на рішення Бориспільського суду від 23 листопада про відмову в арешті колишнього співвласника російського банку "Траст" Іллі Юрова.

Про це пише російське видання "КоммерсантЪ".

Ілля Юров у міжнародному розшуку у справі про розтрату. Українські силовики затримали його по прильоту в аеропорт "Бориспіль", але 23 листопада Бориспільський суд відмовився заарештувати Юрова у зв'язку з тим, що дані його кіпрського паспорта не збігаються з номером, вказаним у розшуковій картці Інтерполу.

Суд дав прокуратурі п'ять днів на апеляцію, до неї Юрову заборонили покидати межі України.

Тепер, як пише видання, Юров зможе виїхати за межі України.

Російський банк "Траст" проходить санацію з 22 грудня 2014 року. У РФ зараз розслідується кримінальна справа стосовно низки колишніх власників і топ-менеджерів "Трасту". Зокрема, їх підозрюють у тому, що укладали фіктивні кредитні договори з низкою юридичних осіб, зареєстрованих на території Кіпру. Потім ці кошти могли потрапляти на рахунки, підконтрольні екс-акціонерам і керівництву "Трасту".

17 грудня 2015 року Тверський суд Москви санкціонував заочний арешт трьох колишніх керівників банку "Траст", обвинувачених у справі про розкрадання коштів в особливо великому розмірі. Так задовольнили клопотання слідства про заочний арешт Іллі Юрова, Миколи Фетисова і Сергія Бєляєва.

З 2012-го по 2014 рік керівництво банку уклало підроблені кредитні договори з низкою юридичних осіб, зареєстрованих на території Кіпру, і перевели за ними більш ніж 7 млрд рублів, а також понад $118,3 млн. За цим фактом у квітні і травні цього року порушено дві кримінальні справи про шахрайство, які об'єднали в одне провадження для подальшого розслідування.

Банк "Траст" був відомий тим, що його рекламував голлівудський актор Брюс Вілліс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram