ГоловнаЕкономікаДержава

Туреччина ратифікувала договір про будівництво "Турецького потоку"

Дві нитки газопроводу пройдуть по дну Чорного моря.

Туреччина ратифікувала договір про будівництво "Турецького потоку"
Парламент Турции
Фото: EPA/UPG

Парламент Туреччини проголосував за ратифікацію міжурядової угоди з Росією за проектом будівництва газопроводу "Турецький потік".

Закон ввечері в четвер підтримали 210 депутатів, повідомляє газета Milliyet. Усього в голосуванні взяли участь 223 парламентарії. Сім із них виступили проти, шість утрималися.

Росія і Туреччина 10 жовтня уклали міжурядову угоду про будівництво двох ниток "Турецького потоку".

Сухопутною ділянкою "Турецького потоку" буде володіти турецька компанія, а морською - компанія з Росії.

Голова "Газпрому" Олексій Міллер розповідав, що угода передбачає будівництво двох ниток газопроводу по дну Чорного моря. За його словами, потужність кожної нитки - 15 млрд 750 млн куб. м газу. За однією з них газ постачатимуть безпосередньо на турецький ринок, за іншою - транзитом через територію Туреччини в європейські країни. Він зазначив, що, згідно з документом, морські нитки повинні бути побудовані до грудня 2019 року.

Нагадаємо, на початку серпня Туреччина оголосила про відновлення проекту "Турецький потік". Новий маршрут доставки вуглеводнів повинен замінити проект "Південний потік", який був забракований Європейською комісією. Передбачуваний маршрут "Турецького потоку" - по дну Чорного моря до Туреччини і далі до європейських країн.

Проект "Турецький потік" у грудні 2015 року було заморожено на тлі погіршення російського-турецьких відносин після того, як Туреччина збила російський Су-24.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram