ГоловнаЕкономікаБізнес

Першу в Україні "зелену" будівлю відкриють у вересні 2017 року Новости компаний

Перший в Україні будинок, побудований за технологіями "зеленого" енергоефективного будівництва відкриють у вересні 2017 року. Ним стане БЦ АSTARTA, розташований у Києві на Подолі на перетині вулиць Нижній Вал і Набережно-Хрещатицька. У серпні 2016 року проект будівлі пройшов сертифікацію за міжнародним стандартом BREEAM Interim 2013 і отримав перший в Україні відповідний сертифікат екологічного будівництва.

Британський стандарт BREEAM є однією з найбільш поширених систем екологічної оцінки об'єктів нерухомості. Він дуже популярний у Нідерландах, Швеції, Франції, Китаї, Туреччині, Польщі, Німеччині. Загалом у світі сьогодні сертифіковано вже 550 789 будівель.

"Зелене будівництво" передбачає використання тільки екологічно безпечних матеріалів і енергоощадних технологій. Його основне завдання - будівництво та експлуатація будівлі з мінімальним впливом на навколишнє середовище, а також зниження витрат у частині енергетичних і водних ресурсів, скорочення відходів і шкідливих викидів.

У першій в Україні будівлі, сертифікованій за стандартом BREEAM, на етапі проектування проводили моделювання його енергоспоживання з використанням міжнародного стандарту ASHRAE і оцінку впливу основних матеріалів на навколишнє середовище. Наприклад, було розроблено ландшафтний дизайн, який сприятиме поліпшенню місцевої флори завдяки використанню рослин із різних регіонів світу зі схожими кліматичними умовами, наприклад, лапландського моху, сакур і барбарису.

Проект передбачає стимулювання використання альтернативних видів транспорту за рахунок розміщення велосипедних парковок і станцій зарядки електромобілів, а також використання енергоефективних технологій, що знижують споживання електроенергії приблизно на 20%. Інноваційність проекту також підтвердили експерти престижної премії в сфері нерухомості Східної Європи і Азії EEA PROJECT AWARDS 2016, віддавши перемогу БЦ ASTARTA відразу в 2-х номінаціях - "Інновація року" і "Бізнес-центр року".

"БЦ АSTARTA - екологічний і відповідальний щодо природи, ефективний і ергономічний щодо людини. Такою і повинна бути архітектура ХХI століття. Ми раді, що будуючи такий об'єкт, допомагаємо Києву розвиватися в тому ж дусі, що й інші європейські мегаполіси", - зазначив керівник проекту Іван Пуголовкін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram