ГоловнаЕкономікаБізнес

Гройсман висловив упевненість, що тендери на модернізацію ГТС пройшли чесно і прозоро

"Для нас дуже важливо, щоб кожна гривня була інвестована в нашу економіку".

Гройсман висловив упевненість, що тендери на модернізацію ГТС пройшли чесно і прозоро
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман висловив упевненість, що тендери на модернізацію ГТС пройшли чесно і прозоро. Про це він заявив сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді, відповідаючи на питання про тендери на реконструкцію трьох компресорних станцій, у яких перемогло Сумське НВО.

"Є система ProZorro, і є ті, хто бере участь і в закупівлях, і в продажу. Я сподіваюся на те, що цей тендер пройшов чесно, прозоро і там немає ніяких підстав для того, щоб він був скасований або переглянутий", - цитує Гройсмана агентство "Українські новини".

За його словами, дуже важливо, щоб державні закупівлі проводилися у національного виробника. "Ми зараз розробляємо підходи, які дозволять нашим українським підприємствам брати участь повноцінно у всіх державних тендерах. Для нас дуже важливо, щоб кожна гривня українська була інвестована в нашу національну економіку", - зазначив прем'єр.

"Ми максимально підтримуватимемо українські підприємства у виробництві тієї чи іншої продукції - з високим рівнем локалізації, з доданою вартістю. Для того, щоб українці мали роботу і, відповідно, зарплати", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, 8 і 10 листопада відбулися аукціони, проведені за допомогою ProZorro і спрямовані на реконструкцію компресорних станцій "Укртрансгазу" - "Задніпровська", "Ананьїв" і "Південнобузька". Загальна сума контрактів становить понад 4 млрд грн.

Перемогу в конкурсі здобуло Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання. Значну частину робіт (виробництво всіх 9 турбін) буде виконано на ДП "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря" - "Машпроект", що входить в концерн "Укроборонпром".

Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання (СНВО) забезпечує роботою понад 7 тисяч жителів Сумської області. На ДП "Зоря" - "Машпроект" (у структурі концерну "Укроборонпром") працює 11,5 тис. жителів Миколаївської області.

Раніше обидва підприємства відмовилися від співпраці з країною-агресором, куди поставляли понад 60% виробленої продукції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram