ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна відновила пошук нафти і газу на шельфі Чорного моря

У плавання відправлено єдине дослідницьке судно "Шукач".

Україна відновила пошук нафти і газу на шельфі Чорного моря
Фото: Госгеонедра

Україна в четвер, 17 листопада, відправила в перший за три роки рейс своє єдине науково-дослідне судно "Шукач". Його завдання - виконання протягом десяти днів нафтогазопошукових сейсморозвідувальних робіт в районі північно-західного шельфу Чорного моря.

Про це повідомила прес-служба Держгеонадр.

"Шукач" - унікальне судно для виконання сейсморозвідувальних робіт як звичайної середньочастотної модифікації, так і високочастотної. Низький рівень шуму двигунів забезпечує високу якість сейсмічного матеріалу і його геологічну інформативність, відзначають у Держгеонадрах.

У планах Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства - провести комплексні дослідження для виявлення і підготовки до пошуково-розвідувального буріння перспективних об'єктів на ділянці площею 6,77 тис. кв. км, яка примикає до південної частини Одеської області.

Зараз значну частину українського шельфу контролює Росія, яка захопила Крим в 2014 році.

"Нафтогаз України" втратив у Криму і на шельфі 15 родовищ нафти і газу, 3 перспективні площі покладів нафти і газу, Глібовське підземне газосховище, понад 1200 км магістральних газопроводів, 43 газорозподільні станції, 29 одиниць плавзасобів, 4 плавучі бурові установки, серед яких дві сучасні високотехнологічні - "Петро Годованець" і "Незалежність", а також багато інших об'єктів виробничої інфраструктури.

Крім того, упущена можливість вести розробку родовищ, запаси яких складають близько 50 млрд куб м газу, 3,5 млн тонн нафти і 1 млн тонн газоконденсату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram