ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд заарештував ТРЦ "Гулівер" у Києві у справі про банкрутство банку "Михайлівський", - Луценко

ТРЦ і банк "Михайлівський" є власністю Віктора Поліщука.

Суд заарештував ТРЦ "Гулівер" у Києві у справі про банкрутство банку "Михайлівський", - Луценко
Киевские небоскребы "Парус" и "Гулливер" (справа)
Фото: tov-tob.livejournal.com

Шевченківський районний суд Києва заарештував торговельно-розважальний центр "Гулівер" в Києві у справі про розслідування банкрутства банку "Михайлівський".

Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко у Фейсбуці.

"В ході розслідування розкрадання банку "Михайлівський" встановлено, що власником банку є ТОВ Екосіпан, 92,5% якого є власністю Поліщука В.С. Сьогодні за поданням столичної прокуратури Шевченківський райсуд Києва прийняв рішення про накладення арешту на майновий комплекс "Гулівер"", - написав він

Інших подробиць генпрокурор не повідомив.

Нагадаємо, банк "Михайлівський" був закритий 23 травня зі скандалом. 20 травня голова правління банку Ігор Дорошенко повідомив, що залишив посаду. Цього ж дня банк заявив, що з технічних причин у ньому не працює система "операційний день банку". Система не працювала весь день, що робило неможливим доступ куратора до операційних даних.

Банк "Михайлівський" належав власнику мережі "Ельдорадо" Віктору Поліщуку. Заклад було створено влітку 2013 року для кредитування клієнтів магазинів Поліщука. "Михайлівський" - досить велика установа. Його активи становили близько 3 млрд гривень (38-е місце серед 109 діючих банків), на депозитних рахунках клієнтів було близько 2 млрд грн.

20 вересня заступник прокурора Києва Павло Кононенко повідомив, що Поліщук покинув Україну. Він також повідомив, що у справі про банкрутство фінустанови вже заарештований колишній голова правління банку Дорошенко і колишній директор "Інвестиційно-розрахункового центру" Михайло Канюк. Крім того, в розшук оголошено заступника голови правління банку Дениса Панфілова.

9 листопада Апеляційний суд залишив Дорошенка під арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram