ГоловнаЕкономікаФінанси

Ощадбанк вирішив перенести введення комісії за оплату компослуг

У банку заявили, що розуміють "свою соціальну місію". 

Ощадбанк вирішив перенести введення комісії за оплату компослуг
Фото: telegraf.com.ua

Правління Ощадбанку ухвалило рішення про перенесення терміну введення в дію рішення про впровадження комісії з приймання комунальних платежів, щоб розробити механізм, який дасть змогу залишити безкоштовною оплату комунальних послуг для найменш забезпечених верств населення - одержувачів субсидій.

Про це йдеться в заяві банку.

Згідно з документом, Ощадбанк звертає увагу на резонанс і масштабне громадське обговорення питання оплати за послуги банку з прийому комунальних платежів від населення і висловлює готовність до широкої експертної дискусії.

При цьому в банку відзначили, що законодавство закріплює заборону банкам встановлювати комісійну винагороду за банківські послуги на рівні нижчому від собівартості операції.

"Запропонований банком до встановлення в касі тариф у 3 грн є найнижчим на банківському ринку і ставить за мету забезпечити беззбитковість проведення операцій", - додали в Ощадбанку.

У заяві наголошується, що Україна підписала низку міжнародних угод, зокрема меморандум із МВФ, і взяла на себе зобов'язання щодо проведення масштабних реформ. Крім іншого, меморандум передбачає ринкові умови для роботи держбанків і їх докорінне реформування.

"Державні банки, як і інші державні компанії, повинні генерувати доходи для бюджету. Тому до державного Ощадбанку має бути таке саме ставлення, як і до решти державних компаній, що реформуються", - йдеться в заяві.

Наголошується, що Ощадбанк "розуміє свою соціальну місію".

Раніше повідомлялося, що Президент Петро Порошенко закликав Ощадбанк скасувати комісію за оплату комунальних послуг у касах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram