ГоловнаЕкономікаБізнес

Huawei P9 vs Xiaomi Mi 5 - який китайський флагман кращий? Новости компаний

З кожним роком кількість шанувальників китайських смартфонів стрімко збільшується, а виходу нових флагманів компаній Huawei, Meizu, LeEco, OnePlus і Xiaomi світ очікує не менше, ніж презентації чергового айфона. Порівняймо ж між собою двох чудових «китайців»: Huawei P9 і Xiaomi Mi 5.

Дисплей

Huawei P9 і Xiaomi Mi 5 мають однакові за розміром дисплеї (покриті якісним олеофобним шаром) і аналогічну розподільчу - Full HD (1920 × 1080 пікселів). Втім, заводське калібрування краще в Xiaomi. Картинка на його екрані яскравіша і реалістичніша. P9 має вищу контрастність, але яскравості недостатньо для комфортного використання в сонячний день.

Втім, у дечому Huawei P9 кращий за конкурента. Його дисплей вміє реагувати на сильні натискання - точнісінько як iPhone.

Дивно, що інженери Xiaomi НЕ оснастили своє дітище модним останнім часом 2,5D склом. У Huawei P9 - одного з найпопулярніших телефонів у магазині «Київстар» — воно є, тому водити пальцем по його екрану приємніше.

Камера

Розподільча здатність основної та фронтальної камер Xiaomi Mi 5 - 16 Мп і 4 Мп відповідно, спалахом (подвійний) оснащена тільки основна. У Huawei P9 встановлено здвоєний сенсор на задній панелі (дві камери по 12 Мп) і 8-мегапіксельний фронтальний. Одна з основних камер апарата фіксує дані про колір (RGB), інша, монохромна - про інтенсивність освітлення. Такий поділ сприяє розширенню динамічного діапазону і поліпшенню передачі кольору. Ще один плюс здвоєного сенсора Huawei P9 - він дозволяє скористатися функцією фокусування після зйомки.

За якістю фотозйомки Huawei P9 залишає Xiaomi Mi 5 далеко позаду. Але ось у зйомці відео кращий саме Xiaomi. На відміну від конкурента, він оснащений оптичним стабілізатором, а також може записувати відео у форматі 4К.

Залізо

Xiaomi Mi 5 побудований на базі 4-ядерного процесора Snapdragon 820, апарат має 3 або 4 Гб оперативної пам'яті, залежно від модифікації. У Huawei P9 використовують 8-ядерний чип HiSilikon Kirin 955, об'єм ОЗП - 3 Гб. Швидкість роботи обох телефонів дуже висока, вони не зависають навіть під час запуску найважчих ігор і програм.

Об'єм вбудованої пам'яті Huawei P9 - 32 Гб, підтримуються карти пам'яті об'ємом до 128 Гб. У Xiaomi Mi 5 може бути 32, 64 або 128 Гб пам'яті, можливість розширення не передбачена.

Автономність

В обох апаратах встановлено батарею ємністю 3000 мАг, тому вони мають аналогічні показники автономності. У режимі 3G-телефонії апарати розряджаються приблизно за 20 годин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram