ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрбуд" запустив програму доступного житла

Обсяги будівництва в Україні за 9 місяців зросли на 13,2%.

"Укрбуд" запустив програму доступного житла
Фото: botanic.net.ua

Державна будівельна корпорація "Укрбуд" анонсувала запуск своєї нової житлової програми, запропонувавши покупцям квартири за максимально доступною ціною - 13 500 грн за м².

Про це повідомляє РБК-Україна.

Житловій програмі передував економічний "експеримент": забудовник знизив ціну на низку квартир в житловому комплексі Дарницького району. Якщо раніше середня ціна тут була 16 000 грн за м², то після зниження вона склала 13 500 грн за м². Тобто, квартира площею 30 м², яка коштувала 480 тис. грн, тепер обійдеться у 405 тис. грн.

"Найчастіше, складна економічна ситуація не дозволяє людям зробити бажану покупку або штовхає їх на пошуки сумнівних варіантів, - зазначив голова ради директорів компанії Юрій Пелих. - Вони починають вкладати гроші в проекти без документів або купувати міні-квартири площею 18-20 квадратних метрів без кухні і нормального санвузла, в деяких з них можуть виникнути проблеми з реєстрацією. При цьому, ціна такого житла цілком порівнювана з вартістю комфортної квартири. В "Укрбуду" всі квартири виконані з дотриманням державних будівельних норм, їхня площа 30 м² і більше".

У корпорації зазначили, що економічно обґрунтовані розрахунки дозволили переглянути стратегію продажів і показники рентабельності, а також посилити контроль витрат на споруджуваних об'єктах. Всі ці кроки та інтерес клієнтів дозволили переформатувати акцію в програму "Доступне житло від "Укрбуду". Вона буде діяти до кінця нинішнього року і охопить п'ять житлових комплексів, розташованих у Дарницькому, Святошинському та Голосіївському районах Києва.

В рамках програми пропонуються не тільки однокімнатні, а також дво- і трикімнатні квартири.

"Це не роздавання подарунків, а цілком здоровий підхід. Корпорація змогла максимально оптимізувати будівельні та маркетингові процеси, щоб запропонувати покупцям повноцінне житло за доступними цінами у своїх ЖК і без шкоди для якості", - зазначила керівник департаменту продажів Оксана Голобородько.

За її словами, в програмі беруть участь не кілька квартир, які забудовники зазвичай виставляють на акції, мова йде про сотні варіантів, що пропонуються щомісяця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram