ГоловнаЕкономікаБізнес

Імпорт автомобілів у серпні встановив 30-місячний рекорд

Частка б/в машин різко зросла.

Імпорт автомобілів у серпні встановив 30-місячний рекорд
Фото: autocentre.ua

У серпні Україна імпортувала рекордну за останні 30 місяців кількість легкових автомобілів, повідомляє асоціація "Укравтопром". У країну ввезли 7839 легкових авто, а їх вартість було оцінено митницею в 130 млн доларів.

Разом із тим середня митна вартість ввезеної іномарки знизилася порівняно з попереднім місяцем на $4,4 тис. - до $16,5 тис. Причиною стало збільшення в імпорті частки автомобілів, що були в експлуатації, з 5% в липні до 23% у серпні.

Більш ніж половину (54%) легкових авто імпортували з Європи, трохи менше третини - з Азії. З Америки завезли близько 8%, з країн СНД - ще 4%.

Усього за період з січня по серпень в Україну було імпортовано 48 834 легкові автомобілі на суму 860 млн доларів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість ввезених іномарок зросла на 29%, а їх середня митна вартість збільшилася на 4,6 тисячі доларів.

Нагадаємо, з 1 серпня в Україні набув чинності закон, який різко знижує акцизи на старі автомобілі (в 2-28 рази залежно від об'єму двигуна). За два перші тижні серпня за зниженими акцизами було ввезено близько 600 авто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram