ГоловнаЕкономікаФінанси

Порошенко розблокував роботу Ради НБУ (оновлено)

За його квотою призначено Данилишина і Фурмана.

Порошенко розблокував роботу Ради НБУ (оновлено)
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко 24 жовтня призначив двох членів Ради Національного банку за своєю квотою, розблокувавши роботу цього органу.

Як сказано в указі №470, членами Ради стали колишній міністр економіки Богдан Данилишин (на 7 років) і ректор Київського інституту банківської справи Василь Фурман (на 6 років).

Тож у Раді НБУ тепер сім членів, і вона може почати роботу.

Оновлення. Перше засідання Ради відбудеться вже у вівторок, 25 жовтня, повідомляють у фейсбуці НБУ. У понеділок була організована підготовча робоча зустріч членів Ради і правління Національного банку.

Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

Нагадаємо, 7 липня Верховна Рада звільнила сімох членів ради Національного банку у зв'язку з припиненням їхніх повноважень і призначила чотирьох нових: колишню начальницю гендепартаменту грошово-кредитної політики НБУ Олену Щербакову, колишню заступницю голови НБУ Віру Ричаківську, професора Тернопільського національного економічного університету Віктора Козюка і доцента Піттсбурзького університету, співзасновника проекту VoxUkraine Тимофія Милованова.

Також до Ради НБУ за посадою входить голова Нацбанку Валерія Гонтарева.

Відповідно до закону "Про Національний банк України", до складу ради НБУ входять чотири члени від Верховної Ради, чотири члени від Президента України, а також голова НБУ за посадою. Засідання можуть проводити за наявності не менш ніж шести членів. Рада має збиратися не менш ніж 10 разів на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram