ГоловнаЕкономікаБізнес

Дубневич: шлях до вирішення проблем УЗ - завантажити українські заводи

Вагоноремонтні заводи завантажені не на повну потужність.

Дубневич: шлях до вирішення проблем УЗ - завантажити українські заводи
Фото: facebook.com/Dubnevych

Вирішити проблему гострого браку рухомого складу на залізниці можна шляхом завантаження українського виробництва. Про це заявив голова Комітету ВР з питань транспорту Ярослав Дубневич на виїзному засіданні з керівництвом "Укрзалізниці" у Львові.

"На цей рік для потреб "Укрзалізниці" попереднім керівництвом заплановано відремонтувати 19 тис. одиниць, при необхідних 40 тис. вантажних вагонів. Водночас вагоноремонтні заводи завантажені не на повну потужність", - цитують Дубневича "Українські новини".

Він навів приклад Стрийського вагоноремонтного заводу: "Через некомпетентність деяких керівників профільної дирекції "Укрзалізниці" підприємство отримало занижене замовлення, оскільки в довідці про виробничі потужності чомусь була знижена профільність і призначення вагонів, які можна ремонтувати на цьому заводі. Заблокували і проведення тендерів на прийняття замовлень".

Не краща ситуація і з Львівським локомотиворемонтним заводом. "Чиновники з "Укрзалізниці" чомусь заявили про недоцільність його існування, хоча це підприємство є одним з найбільш перспективних", - констатує Дубневич.

Голова Комітету з питань транспорту додав, що на нараді з головою правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцехом Балчуном і головою Львівської ОДА Олегом Синюткою ці проблеми обговорювалися. "Переконаний, що в наступному році ці та інші підприємства повинні запрацювати на повну потужність, розраховуємо на підтримку керівництва "Укрзалізниці", - заявив Дубневич.

Нагадаємо, 7 жовтня в Міністерстві інфраструктури за участю Володимира Омеляна, Войцеха Балчуна, Ярослава Дубневича відбулася нарада з керівництвом "Укрзалізниці", народними депутатами та представниками бізнесу. Головною темою став пошук шляхів подолання кризи в ПАТ "Укрзалізниця", зокрема, браку рухомого складу для перевезення вантажів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram