ГоловнаЕкономікаДержава

Українці платять за електроенергію за низькими тарифами, - словацький експерт

У тариф не закладено оновлення застарілого обладнання.

Українці платять за електроенергію за низькими тарифами, - словацький експерт
Карел Хирман
Фото: Макс Левин

Українці платять за електроенергію за низькими тарифами, вважає Карел Хірман, словацький радник з енергетики групи стратегічних радників при Кабінеті Міністрів. Про це він заявив на VI Національному Експертному Форумі, організованому Інститутом Горшеніна. Сайт LB.ua веде пряму трансляцію форуму.

"Українці насправді платять за дуже низькими тарифами, тому що у вартість електроенергії не включені витрати на оновлення застарілого обладнання", - сказав словацький експерт.

У підсумку українці отримують послуги нижчої якості, ніж послуги, які отримують споживачі в Європі.

"Комфорт, який ми маємо в Києві (і я маю на роботі або в квартирі, яку орендую), це не комфорт словацького або європейського споживання. У Словаччині, наприклад, уже два тижні працює опалення", - сказав Хірман.

За його словами, в Словаччині він може змінити приватного постачальника газу або електроенергії для свого будинку - на ринку існує справжня конкуренція. Україна ж тільки прагне до цього.

Нагадаємо, за словами директора з комерційної діяльності ДТЕК Енерго Віталія Бутенка парковий ресурс теплогенерації в країні зношений на 95%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram