ГоловнаЕкономікаДержава

ЄС висунув нові умови для виділення Україні €600 млн

Раніше ключовою вимогою було ухвалення закону про енергорегулятора.

ЄС висунув нові умови для виділення Україні €600 млн
Хью Мингарелли

Європейський Союз очікує від України скасування заборони на експорт лісу та врегулювання процедури соціальної допомоги внутрішнім переселенцям для надання чергового траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі на своїй першій прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Є кілька умов, передбачених для надання цих коштів. Більшість із них було виконано, і залишаються дві умови, які ще необхідно виконати: перше - це скасування заборони на експорт лісу, і друге - це виплата соціальної допомоги внутрішнім переселенцям", - сказав посол.

За словами Мінгареллі, сьогодні проходять обговорення з українською владою цих питань.

"Ми всі сподіваємося, що з'явиться можливість надати цей транш Україні в найближчому майбутньому. Я не можу поки що назвати конкретні терміни", - сказав він.

Нагадаємо, на початку вересня віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович заявив, що ухвалення законопроекту, який посилить незалежність регулятора ринку електроенергії ("Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг"), а також законопроекту про ринок електроенергії дозволить Євросоюзу виділити €600 млн макрофінансової допомоги.

Ці закони Верховна Рада прийняла 22 вересня.

З липня минулого року в Україні чинна заборона на експорт лісоматеріалів. У ЄС вважають, що він суперечить умовам зони вільної торгівлі з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram