ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ порадив почати підвищення пенсійного віку з "пільгових" категорій

"Підвищення пенсійного віку - дуже важлива частина процесу".

МВФ порадив почати підвищення пенсійного віку з "пільгових" категорій
Пол Томсен
Фото: EPA/UPG

Міжнародний валютний фонд радить Україні починати підвищення пенсійного віку з тих категорій, які мають право на дострокову пенсію.

Про це 7 жовтня на прес-конференції у Вашингтоні сказав директор європейського департаменту МВФ Пол Томсен, пише "Укрінформ".

"Зрозуміло, що підвищення пенсійного віку - дуже важлива частина процесу", - сказав він. Томсен заявив, що першими кроками" може стати підвищення віку виходу на пенсію для декількох категорій", які виходять за рамки загальних умов і мають особливі привілеї". Я думаю, треба починати з цього", - зазначив Томсен.

Нагадаємо, що попередній Кабмін ще навесні 2015 року представив своє бачення пенсійної реформи, в рамках якої замість одного джерела фінансування пенсій повинні з'явитися три.

Попередню пенсійну реформу імені Сергія Тігіпка намагалися провести "регіонали". У 2011 році почалося підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років зі щорічним його збільшенням на 6 місяців. Крім того, були підвищені терміни виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців з 60 до 62 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram