ГоловнаЕкономікаБізнес

"Метінвест" з 1 жовтня підвищив зарплату працівникам на 5%

Компанія є найбільшою в Україні.

"Метінвест" з 1 жовтня підвищив зарплату працівникам на 5%
Фото: dnrespublika.info

Найбільша українська гірничо-металургійна компанія "Метінвест" з 1 жовтня збільшила заробітну плату на своїх українських підприємствах, у тому числі тих, що розташовані в зоні АТО, в середньому на 5%.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії, це вже другий цього року перегляд окладів працівників. "Загалом за рік зарплата персоналу збільшиться в середньому більш ніж на 15%. При цьому сумарно в 2016 році зростання зарплат найбільш ефективних співробітників за результатами індивідуальної оцінки перевищить 30%", - пояснили в "Метінвесті".

При цьому в коментарі групи відзначено, що "Метінвест" разом з іншими компаніями українського ГМК несе великі витрати на енергоресурси і логістику. Так, в Україні найвищі портові збори в світі, постійно зростаючі тарифи на послуги залізниці, висока вартість електроенергії і транспортування газу. Все це знижує конкурентоспроможність вітчизняної металопродукції на світових ринках.

У прес-службі зазначили, що "Метінвест" регулярно проводить підвищення зарплат, як тільки це дозволяє фінансова ситуація в компанії. У третьому кварталі ціни на металопродукцію стабілізувалися після падіння. Прогнозують, що до кінця року різких коливань не відбудеться. Нинішній рівень цін дозволяє групі зберігати рентабельність виробництва.

Усі ці чинники дозволили підвищити зарплати співробітникам удруге за 2016 рік. У 2015 році зарплати співробітників групи зросли в середньому на 25%, в 2014 році - на 17%.

Генеральний директор "Метінвесту" Юрій Риженков зазначив, що зростання рівня зарплат у групі значно випереджає показники інфляції в країні.

"Ми сподіваємося, що це певною мірою дозволить пом'якшити удар від підвищення тарифів і подорожчання життя, яке наші співробітники, як і всі громадяни країни, вже відчули на собі. Крім того, зростання фонду оплати праці співробітників "Метінвесту" збільшить надходження в бюджети міст, де розташовані підприємства групи - особливо тих, для яких вони є містоутворюючими. Передусім це Маріуполь, Запоріжжя, Кривий Ріг та Авдіївка", - цитує його прес-служба компанії.

Як повідомляли в інформації Державної служби статистики, за вісім місяців 2016 року інфляція в Україні становила 4,5%.

"Метінвест" - найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи розташовані в основному в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що розміщені в Україні, Європі та США, і має мережу продажів з охопленням усіх основних світових ринків.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram