ГоловнаЕкономікаДержава

У Держводагентстві знайшли зловживань більш ніж на 77 млн гривень

Антилідерами стали Миколаївська, Київська та Харківська області.

У Держводагентстві знайшли зловживань більш ніж на 77 млн гривень
Фото: scwm.gov.ua

Державна аудиторська служба України завершила перевірку діяльності окремих підприємств, установ та організацій, які належать до компетенції Державного агентства водних ресурсів за період 2013-2015 років включно.

У цілому за результатами ревізій виявлено фінансових порушень на суму понад 77 млн гривень, пишуть "Українські новини" з посиланням на матеріали перевірки.

Лідерами за кількістю зловживань стали Миколаївська, Київська та Харківська області.

Зокрема, в Миколаївській області встановлено факти порушень на 2,3 млн гривень. Матеріали ревізії передано до СБУ. За матеріалами ревізії зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.364 Кримінального кодексу України.

У Харківській області проведено ревізії двох установ Держводагентства. У цілому за результатами ревізій встановлено порушень на загальну суму 14,1 млн грн. Про результати ревізії поінформовано управління Служби безпеки України в Харківській області. Матеріали ревізії передано в прокуратуру.

У Київській області проведено дев'ять ревізій фінансово-господарської діяльності підприємств, що належать до сфери управління Держводагентства. Державна аудиторська служба встановила в управліннях водних ресурсів у м. Києві та Київській області фінансових порушень на загальну суму 35,2 млн грн.

Державна фінансова інспекція в Чернігівській області провела 12 контрольних заходів і встановила порушень на загальну суму 7,9 млн грн.

Результати ревізій фінансово-господарської діяльності установ Держводагентства України в Черкаській області встановили фінансових порушень на загальну суму 6253400 грн.

Найбільш поширеними порушеннями виявилися безпідставне скерування коштів на надання консультаційних послуг, завищення вартості будівельних і інших видів робіт, необґрунтоване списання дебіторської заборгованості споживачів за фактично надані послуги з подачі води і заниження вартості цих послуг, інші види порушень.

Зараз документи перевірки передано в правоохоронні органи. Вирішується питання про відкриття адміністративних і кримінальних проваджень за фактами розкрадання державних коштів стосовно посадових осіб відомства, зокрема виконувачки обов'язків керівника агентства Ірини Овчаренко.

Нагадаємо, 4 жовтня 2016 року відбудеться конкурс на обрання керівника Державного агентства водних ресурсів. На конкурс подалися понад 20 кандидатів, у тому числі й Овчаренко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram