ГоловнаЕкономікаБізнес

У Донецькій області захопили елеватор і вивезли зерна на 5 млн гривень

Рейдерів затримала СБУ.

У Донецькій області захопили елеватор і вивезли зерна на 5 млн гривень
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України спільно з прокуратурою затримали в Донецькій області членів організованої злочинної групи, яка займалася рейдерськими захопленнями підприємств.

"У змові з приватними нотаріусами зловмисники підробили рішення суду і внесли зміни до складу власників елеватора селища Рай-Олександрівка Слов'янського району. Отримавши підроблене рішення, рейдери за допомогою 15 представників криміналітету Запоріжжя і Дніпра силою захопили підприємство. Бандити встигли похазяйнувати на елеваторі п'ять діб і вивезти зерна на п'ять мільйонів гривень", - повідомляють на сайті СБУ.

Правоохоронці затримали організаторів рейдерського захоплення і не допустили вивезення товарно-матеріальних цінностей на суму 15 мільйонів гривень.

Також під час обшуків в офісах нотаріусів у Києві та Київській області оперативники спецслужби вилучили документацію, що підтверджує протиправну діяльність.

Тривають невідкладні слідчі дії в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram