ГоловнаЕкономікаБізнес

Проектувальник Київського метро програв тендер на продовження "зеленої" гілки

Виграла найдешевша заявка ТОВ "Київметропроект".

Проектувальник Київського метро програв тендер на продовження "зеленої" гілки
Фото: tov-tob.livejournal.com

Державне підприємство "Проектний інститут Укрметротунельпроект", яке проектувало станції Київського метро раніше, програло тендер на проектні роботи з будівництва ділянки Сирецько-Печерської лінії від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар.

Про це свідчать результати аукціону КП "Київський метрополітен", проведеного в понеділок.

Виграла заявка ТОВ "Київметропроект", яке запропонувало розробити проект за 140,58 млн гривень. Пропозиція держпідприємства - 141,26 млн гривень. Третя заявка від ПрАТ "Укрспецтунельпроект" - 149,48 млн гривень.

"Укрметротунельпроект" розробляв усі останні проекти Київського метро, в тому числі на продовження "синьої" гілки від "Виставкового центру" до Одеської площі, будівництво нової гілки від "Вокзальної" до "Братиславської" на Троєщині, на будівництво ділянки "синьої" гілки від "Васильківської" до "Виставкового центру".

У портфоліо "Київметропроект", судячи з сайту компанії, кілька станцій Московського метро - "Хорошевская", "Полежаевская" (реконструкція), "Ходынское Поле", "Шелепиха", "Нижняя Масловка".

У складі ТЕО необхідно розробити не менш ніж 3 варіанти проходження (способів прокладання) траси лінії від станції "Сирець" на житловий масив Виноградар (з будівництвом станції в районі Інтернаціональної площі, продовженням лінії до площі Тараса Шевченка та інше).

Траса ділянки буде проходити по території Шевченківського та Подільського районів Києва. Комплекс об'єктів на території електродепо планують розмістити в Подільському районі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram