ГоловнаЕкономікаФінанси

Фінексбанк вирішив самоліквідуватися

У банку заявляють, що активів фінустанови достатньо для розрахунку за зобов'язаннями.

Фінексбанк вирішив самоліквідуватися

Позачергові збори акціонерів Фінексбанку 22 вересня одноголосно вирішило звернутися до Національного банку по отримання згоди на ліквідацію банку з ініціативи акціонерів.

Це питання було винесено на вересневі збори акціонерів ще 31 серпня, повідомляє FinClub.

"Відповідно до вимог законодавства України та нормативно-правових актів НБУ почати ліквідацію ПАТ "Фінексбанк" з моменту отримання згоди НБУ на ліквідацію банку", - йдеться в повідомленні банку.

Причина самоліквідації вказана така: "у зв'язку зі складним становищем на ринку фінансових і банківських послуг і невизначеністю щодо можливих напрямків і джерел подальшої капіталізації ПАТ "Фінексбанк" як банківської установи".

Головою ліквідаційної комісії став Владлен Петренко, його заступником - Оксана Банцер, членом комісії - Руслан Гладченко.

"Активів ПАТ "Фінексбанк" достатньо для розрахунку за зобов'язаннями. Станом на 22 вересня 2016 року загальна величина активів становить 237,982 млн грн, загальна величина його зобов'язань - 113,146 млн грн. Таким чином сума, яка може залишитися після задоволення вимог кредиторів і буде розподілена серед акціонерів, прогнозовано становитиме 124,836 млн грн", - наголошено в повідомленні.

За підсумками 2015 року обсяг активів становив 319,301 млн грн, зобов'язань - 194,465 млн грн, власний капітал - 124,836 млн грн.

Нагадаємо, в липні Антимонопольний комітет дозволив громадянину Омана Аділ Саїд Ахмед Аль Шанфарі придбати більш ніж 50% українського Фінексбанку. Власниками установи на 3 лютого були громадянка Латвії Ганна Сидорова (50% акцій; їй дозволили купити 50% банку в грудні 2015 року) і громадянин України Сергій Осьмухін (49,99967%).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram