ГоловнаЕкономікаБізнес

Кучма відзначив внесок "Метінвесту" в розвиток економіки України

"Вони вклали серйозні гроші в розвиток маріупольських підприємств, будують там щось серйозне".

Кучма відзначив внесок "Метінвесту" в розвиток економіки України
Леонид Кучма
Фото: yes-ukraine.org

Владі України слід займатися не тільки залученням іноземних інвестицій, а й думати про розвиток українського бізнесу.

Таку думку висловив Леонід Кучма, другий президент України, в рамках 13-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), пише 112 канал із посиланням на профільне видання uaprom.info.

"Давайте думати не тільки про іноземні інвестиції, а й про розвиток українського бізнесу - великого, середнього, малого. Зараз немає можливості його розвивати, ми про нього просто забули, всі виживають", - сказав він.

Кучма вважає, що український ВВП повинен зростати по 7-8% на рік, щоб "ми піднялися з тієї прірви, в якій ми сьогодні перебуваємо".

"Іноземний капітал не прийде, тому давайте сподіватися, перш за все, на себе. Давайте припинимо вмовляти зовнішній світ, що приходьте, ми такі хороші, у нас такі можливості. Так, можливості справді є поки що. Ось сидить Юрій (Риженков, гендиректор групи "Метінвест", - ред.). Наскільки я знаю, вони ("Метінвест", - ред.) зараз вклали серйозні гроші в розвиток маріупольських підприємств, будують там щось серйозне. Ось бачите, вони сьогодні не бояться. Чому? Давайте в нього запитаємо, чому він не боїться. Нехай ось такі, як він, і інші вкладають в Україну. І якщо є, крім нього, ще й інші приклади в Україні, їх і справді треба на руках носити і всім розповідати: "Дивіться, ми самі можемо щось зробити!" - сказав другий президент України.

Нагадаємо, що "Метінвест" - найбільша українська компанія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram