ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" заявив про загрозу зриву опалювального сезону

Перепідпорядкування "Укртрансгазу" ставить під загрозу отримання кредитів для закупівлі газу.

"Нафтогаз" заявив про загрозу зриву опалювального сезону
Фото: timer.od.ua

Рішення Міністерства економічного розвитку і торгівлі забрати "Укртрансгаз" в своє управління жодним чином не спрямоване на виконання Україною зобов'язань Третього енергетичного пакета і ставить під загрозу отримання кредитів на закупівлю газу для опалювального сезону, йдеться в повідомленні "Нафтогазу".

"Це рішення суперечить як вимогам Третього енергопакету, так і Закону України "Про ринок природного газу". Воно також ставить під загрозу виконання Плану реформи корпоративного управління "Нафтогазу", під реалізацію якого було отримано кредит ЄБРР $300 млн на закупівлю газу. В результаті неправомірних дій керівництва МЕРТ під загрозою тепер виявилася кредитна угода зі Світовим банком на суму $500 млн, необхідна для стабільного проходження опалювального сезону 2016-2017 років. Своїм рішенням Міністерство порушило зобов'язання, взяті Україною перед західними партнерами і міжнародними фінансовими інститутами", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що і "Нафтогаз", і ЄБРР, який є одним з головних кредиторів "Нафтогазу", отримали інформацію про рішення МЕРТ зі ЗМІ.

Нагадаємо, МЕРТ 7 вересня внесло зміни до статуту "Нафтогазу України", згідно з якими фактично поклало на себе функції управління компанією "Укртрансгаз".

Після скандалу, що вибухнув, МЕРТ пояснило рішення забрати "Укртрансгаз" у своє управління необхідністю виконувати зобов'язання щодо Третього енергетичного пакету Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram