ГоловнаЕкономікаДержава

Середня субсидія в опалювальний період становитиме 2-2,5 тисячі гривень

Держава обіцяє оплатити до 85% вартості комунальних послуг.

Середня субсидія в опалювальний період становитиме 2-2,5 тисячі гривень
Фото: forexaw.com

Середній розмір субсидій в опалювальний період становитиме 2-2,5 тисячі гривень, повідомив у понеділок міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Якщо в неопалювальний період середній розмір субсидії становив 200-300 гривень, оскільки в багатьох сімей розмір плати за послуги не перевищував обов'язковий платіж, то з початком опалювального сезону і після автоматичного перерахунку середній розмір субсидії зросте до 2-2,5 тисячі гривень на місяць", - цитує міністра УНІАН.

У минулому опалювальному сезоні середній розмір субсидії становив 1200-1400 гривень.

Станом на 2 вересня 2016 року субсидії призначені для 5,3 мільйона сімей.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, своєю чергою, сказав, що держава компенсує малозабезпеченим до 85% суми, нарахованої за комунальні послуги.

"Усі ті, хто має гроші, заплатять повну ціну, а ті, хто має невеликі доходи, їм різницю близько 85% компенсує держава. Ми не будемо фінансувати збитки теплокомуненерго, водоканалів - ми будемо фінансувати підтримку кожного конкретного громадянина України, який потребує такої допомоги", - сказав він.

Гройсман стверджує, що за новою системою субсидій сім'ї платитимуть за послуги ЖКГ навіть менше, ніж минулого року. Свої розрахунки прем'єр показав на прикладі двокімнатної квартири розміром 50 кв. метрів, в якій проживають двоє дорослих і дитина. "Дохід на сім'ю в них - 7 тис. грн, це средньостатистично. Обов'язковий платіж у 2016 році становитиме 876 грн. Після підвищення цін на житлово-комунальні послуги в 2015 році нарахування були 1466 грн. У 2016 році - 2520 грн. Але платіж з субсидією в 2015 році - 921 грн, а в 2016-му, за новою системою, 876 грн. Для українських громадян у зв'язку з тим, що ми ламаємо корупційні схеми, навіть буде дешевший платіж, ніж це було рік тому", - цитує прем'єра "Ліга.net".

Нагадаємо, з 1 липня в Україні зросли тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення, з 1 вересня - на електроенергію. З 1 травня для значної частини населення підвищився тариф на газ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram