ГоловнаЕкономікаБізнес

Заступника директора "Запоріжжяобленерго" затримали за хабар

Разом із посередником він вимагав 250 тисяч гривень від підприємця.

Заступника директора "Запоріжжяобленерго" затримали за хабар
Фото: zp.npu.gov.ua

Заступника директора запорізької обласної енергопостачальної компанії затримали оперативники Управління захисту економіки за підозрою в отриманні хабара за підписання договору про збільшення обсягу і потужності електропостачання до об'єкта нерухомості.

Як повідомляє прес-служба місцевої поліції, він разом із посередником (колишнім співробітником обленерго) вимагав 250 тисяч гривень від підприємця. У разі отримання грошей енергетики обіцяли збільшити потужності й обсяг електропостачання приміщень, що використовуються підприємцем у комерційних цілях. В іншому разі йому загрожувало накладення штрафних санкцій і відключення електроенергії.

Кошти вони отримували частинами. Під час отримання останньої частини хабара в розмірі 200 тисяч гривень відбулося затримання оперативниками УЗЕ, слідчими обласної поліції і представниками обласної прокуратури. Гроші знайшли в автомобілі посередника.

За фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди слідчим управлінням обласної поліції було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України.

На сайті "Запоріжжяобленерго" вказано тільки одного заступника директора - Лісняк Юрій Михайлович.

Нагадаємо, колишній виконувач обов'язків генерального директора "Запоріжжяобленерго" Ігор Корніленков перебуває в розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram