ГоловнаЕкономікаФінанси

Другого фігуранта справи про розкрадання в "Михайлівському" взято під варту (оновлено)

Бізнесмену оголошено про підозру в розкраданні коштів банку і доведенні його до банкрутства.

Другого фігуранта справи про розкрадання в "Михайлівському" взято під варту (оновлено)

Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою одному з ключових фігурантів справи про розкрадання 2,3 млрд гривень банку "Михайлівський".

Про це інформує прес-центр СБУ.

Бізнесмену оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розкрадання коштів банку) та ч. 1 ст. 218-1 (доведення до банкрутства) Кримінального кодексу України.

"Правоохоронці встановили, що затриманий очолював комерційну структуру, створену топ-менеджментом банку для залучення грошей фізичних осіб під "привабливі" умови. Отримані гроші зловмисники скерували на кредитування власних бізнес-проектів. Рахунки фізосіб були відкриті в банку "Михайлівський". Тому після його ліквідації фінансові втрати вкладників мав компенсувати Фонд гарантування вкладів фізичних осіб", - йдеться в повідомленні.

Триває досудове слідство.

Оновлено. За даними київської прокуратури, заарештованим є директор ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр". Ця компанія була зареєстрована в Києві 19 березня 2014-го, але в 2016 році була перереєстрована в Хмельницькому. Її капітал 150 млн грн у рівних частках сформували Наталія Мілюкова і Володимир Трещов. 24 травня, в день банкрутства банку "Михайлівський", директором фінкомпанії стала Наталія Мілюкова, зареєстрована в Криму.

Близько 14 тисяч вкладників "Михайлівського" уклали депозитні договори в офісах банку. Але другою стороною в них виступав не банк, а "Інвестиційно-розрахунковий центр" і ще одна схожа структура - ТОВ "Кредитно-інвестиційний центр".

"Інвестиційно-розрахунковий центр" обіцяв прибутковість на кілька процентних пунктів вище, ніж банк "Михайлівський". При цьому співробітники банку замовчували, що на такі вкладення не поширюється гарантія ФГВФО. Тепер ці вкладники не можуть повернути гроші.

Заарештований може вийти під заставу 137,6 млн гривень.

Нагадаємо, 13 серпня правоохоронці затримали колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка. Його заарештували з правом вийти під заставу 137,8 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram