ГоловнаЕкономікаФінанси

Середній термін виплат за автострахуванням ОСАЦВ становить 154 дні

Страхові компанії "Оранта" і "Домінанта" відмовилися розголошувати показники.

Середній термін виплат за автострахуванням ОСАЦВ становить 154 дні
Фото: www.capital.ua/Алексей Солодунов

У середньому страхові компанії виплачують компенсації за договором про обов'язкове автострахування ОСАЦВ впродовж 154 днів, хоча окремі компанії затягують виплати до півтора року. Такі дані оприлюднило Моторне бюро, яке контролює ці страхові виплати. Йдеться про термін із моменту ДТП до останньої виплати, дані за другий квартал 2016 року.

Лідери за швидкістю виплат - "Саламандра" (55 днів), "Аско-Донбас Північний" (58 днів) і "PZU Україна" (63 дні). Найдовше платять Українська охоронно-страхова компанія (516 днів), "Аска" (515 днів) і Українська транспортна страхова компанія (371 день). "Оранта" і "Домінанта" розкривати відомості про швидкість врегулювання відмовилися.

ОСАЦВ - обов'язкове страхування цивільної відповідальності автовласника перед третіми особами. Усі автовласники України, згідно з законом, зобов'язані купувати цю страховку, хоча і не всі це роблять. Цікаво, що роботу цього виду страхування контролюють самі страхові компанії через об'єднання "Моторне (транспортне) страхове бюро України" (для простоти ми його називаємо коротко "Моторне бюро"). Вартість страхового поліса залежить від автомобіля, місця його реєстрації, стажу водія і т.д. Розрахувати вартість страховки можна на сайті Моторного бюро.

Нагадаємо, минулого року LB.ua публікував думку Вікторії Руденко про неефективність автострахування ОСАЦВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram