ГоловнаЕкономікаБізнес

32 автозаправки WOG виставили на торги через борги перед банком

Компанія не погасила кредитів, узятих у банку "Форум".

32 автозаправки WOG виставили на торги через борги перед банком
Фото: wog.ua

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж права вимоги за кредитами юридичних осіб, виданими банком "Форум". Мова йде про 32 автозаправні комплекси WOG, пише OilNews.

Зазначають, що на початок травня загальна заборгованість за договорами перевищила 1 млрд грн. При цьому позичальники ведуть активну господарську діяльність і в стані ліквідації не перебувають.

Лот виставляють на торги вперше. Його початкова вартість становить 849 млн грн. Варто зазначити, що на сьогодні це найдорожчий лот, виставлений на продаж Фондом гарантування. Торги відбудуться на електронному майданчику ТОВ "СЕТАМ" 23 серпня. Заявки на участь в аукціоні приймають до 22 серпня.

Згідно з фотографіями, опублікованими на сайті фонду, йдеться про продаж саме АЗК WOG. Банк "Форум" має майнові права на більш ніж 40 українських АЗС. Більшу половину з них становлять АЗС компанії WOG. Банк "Форум" Вадима Новинського збанкрутував 2014 року. Активи банку перейшли в управління Фонду гарантування вкладів.

До серпня 2015 року групою WOG в рівних частках володіли Ігор Єремєєв (помер 12 серпня 2015 року), Степан Івахів, Петро Димінський і Сергій Лагур.

Мережа автозаправних станцій під брендом WOG налічує 512 об'єктів у всіх областях України. Компанія імпортує нафтопродукти із заводів Румунії, Ізраїлю, Греції, Литви, Польщі, Білорусі й інших країн. Щорічний імпорт нафтопродуктів компанії становить близько 2 млн т. Вона також має 32 нафтобази, 250 бензовозів, стаціонарні та пересувні лабораторії перевірки якості нафтопродуктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram