ГоловнаЕкономікаБізнес

Конотопський авіаремонтний завод отримав сертифікат НАТО

28 підприємств "Укроборонопрому" отримали доступ до головного каталогу продукції військового призначення Альянсу

Конотопський авіаремонтний завод отримав сертифікат НАТО
Фото: aviakon.com

Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" (Сумська область), що входить у державний концерн "Укроборонпром", отримав сертифікат відповідності стандартам НАТО AQAР 2120.

Про це повідомляється на сайті "Укроборонпрому".

"Українська армія повинна мати сучасне та якісне озброєння. Саме тому концерн впроваджує стандарти НАТО і працює над відповідністю якості виробництва міжнародним стандартам", - заявив директор заводу Володимир Кострицький.

За його словами, нові техстандарти стосуватимуться всіх стадій життєвого циклу продукції, що регламентують реалізацію системи управління і забезпечення якості - AQAP (Allied Quality Assurance Publications).

Також, з допомогою групи НАТО з кодифікації підприємства "Укроборонпрому" отримали доступ до головного каталогу НАТО з логістики (NATO Master Catalogue of References for Logistics), крім того, вводиться система тестового функціонування стандартів НАТО з питань забезпечення якості (AQAP серії 2000). Концерн також бере участь у проекті Smart Defence - "Захист портів".

Крім того, 28 підприємств "Укроборонопрому" отримали тимчасовий доступ до головного каталогу продукції військового призначення НАТО і понад 60 експертів отримали сертифікати стандартизації НАТО.

Нагадаємо, держпідприємство "Авіакон" є унікальним за своїми виробничими і технологічними можливостями. Воно забезпечує капітально-відновлювальний ремонт і модернізацію вертольотів Мі.

Завод існує з 1931 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram